ADHD

primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti

Vzroki ADHD Sindroma

Kateri dejavniki pripeljejo do pojava motnje ADHD?

Jasni vzroki za nastanek motnje še vedno temeljijo na določenih domnevah.

Edino sigurno prepričanje ostaja, da je v pojav sindroma lahko vključenih več faktorjev, za katere ni nujno, da so med seboj prepleteni.

Dedna obremenjenost : v veliki večini primerov je ADHD pri otrocih podedovana, a to ne drži vedno, saj veliko otrok, v primeru staršev z diagnosticirano motnjo, sindroma niso razvili.

Neustrezen razvoj ploda med nosečnostjo in zapleti med porodom : prenatalna izpostavljenost ploda alkoholu, zdravilom, drogam in strupom iz okolja in komplikacije pri porodu lahko povzročijo možganske poškodbe in posledično njihovo moteno delovanje.

Stresni dejavniki, bolezni, in poškodbe glave : težje oblike otroških bolezni, ki imajo kot posledico hud stres, lahko privedejo do pojava sindroma.

Ekološki dejavniki : vplivi iz nevarnega, onesnaženega okolja, ki lahko povzročijo zastrupitve z različnimi kemikalijami so prav tako eden izmed vzrokov za pojav tega sindroma.

Zelo verjetno je, da so razlogi rezultat  medsebojnega vplivanja bioloških in okoljskih razlogov.

Vemo torej, da se nekaj dogaja na nevrološko-biokemičnem področju, a točno kaj in zakaj nihče noče dokončno potrditi.

 

Imate vi ali vaš otrok motnjo ADHD?

ADHD.si, ki jo vodi specialna pedagoginja Romana Murn, vam nudi strokovne nasvete kako se spopadati z ADHD, predstavitve sodobnih metod, individualne pogovore, svetovanje o pravilnih postopkih urejanja statusa in nasvete za samostojno učenje.

Za naročanje termina pokličite na
031-846-955.