ADHD

primanjkljaj pozornosti in motnja hiperaktivnosti

ADHD Pomoč

Zagotovo je dobro, da z otroki, ki imajo ADHD, obiščete ustreznega terapevta, ki jim bo lahko pomagal. A kot starši lahko otroku veliko pomagate tudi sami. Vse kar potrebujete je le nekaj časa ter volje za ukvarjanje z otrokom.

Razložite jim njihova dejanja

Otroci z ADHD se ne zavedajo vpliva svojega vedenja na druge otroke. Zato je vloga staršev takšna, da otroku razložijo, da imajo njegova dejanja posledice in da vplivajo na druge otroke. Starš naj otroku pomaga prepoznati posledice, saj se otrok posledic nikakor ne zaveda in jim ne pripisuje velikega pomena.

Ne kaznujte svojega otroka

Ko pride do spora z drugim otrokom, vašega otroka nikar ne kaznujte. Vprašajte ga, ali je bil do drugega otroka sodelovalen in ali se je zares trudil. Če tega pri otroku niste opazili, mu to povejte na lep način in mu povejte, kako lahko drugič odreagira.

S časom bo otrok napredoval

S časom boste videli, da otrok začenja na stvari gledati drugače ter da že sam aktivno išče rešitve za svoje težave. Spodbujajte ga pri tem in mu nudite vso pomoč ter podporo. Ne mislite, da bo otrok čez noč odkril vse svoje težave ter da jih bo zelo hitro odpravil. Otrok, ki ima ADHD, potrebuje veliko pozornosti staršev in tudi veliko njihovega potrpljenja, da lahko napreduje.

Imate vi ali vaš otrok motnjo ADHD?

ADHD.si, ki jo vodi specialna pedagoginja Romana Murn, vam nudi strokovne nasvete kako se spopadati z ADHD, predstavitve sodobnih metod, individualne pogovore, svetovanje o pravilnih postopkih urejanja statusa in nasvete za samostojno učenje.

Za naročanje termina pokličite na
031-846-955.